OVER ONS

Transport

H. van Dommelen Veetransport en Exportstal B.V. beschikt over verschillende vervoerseenheden speciaal ingericht voor specifieke types dieren allen in samenwerking met een carrosserie bouwer naar eigen ontwerpen gebouwd.

Wij transporteren wereldwijd en bieden behalve wegtransport tevens luchttransport aan.

Ons beleid is het zorgvuldig voorbereiden en plannen van een reis. Er moet nauwkeurig uitgezocht worden wat de prettigste route is, waar de dieren kunnen rusten, waar we water kunnen tanken daarbij rekening houdend met lokale regelgeving en rust- en rijtijden van de chauffeur.

Ons chauffeurs zijn dierenliefhebbers met een groot rijbewijs. Zij zijn gediplomeerd voor veetransport en kunnen naast transporteren, dieren in de gaten houden en verzorgen.

Quarantaine stallen

In onze quarantaine stal hebben we 5 zogeheten epidemiologische eenheden. Dit houdt in dat we dieren met verschillende status van gezondheid en voor verschillende bestemmingen tegelijkertijd kunnen huisvesten. Iedere epidemiologische eenheid heeft een eigen kleur stalgereedschap. De stallen zijn voorzien van een geavanceerd luchtzuiveringssysteem, waarbij de schone lucht via voor insecten afgesloten sluizen naar binnen wordt gezogen en de “vuile lucht” wordt afgevoerd. Alle uitgangen en ramen zijn voorzien van insectproof gaas om de dieren te kunnen beschermen van insecten van buitenaf.

Toegang voor gasten tot de stallen is alleen mogelijk via een omkleedsluis, waar speciale gekleurde laarzen en overalls aangetrokken dienen te worden voor toegang mogelijk is. Tijdens de quarantaine staan de dieren in een dik strobed en hebben zij continue beschikking over vers water, zoutblokken en krijgen zij een voedzaam, gevarieerd menu. Wij voeren een streng beleid op gebied van hygiëne, ontsmetten en het schoonhouden van stallen en het terrein.

Melkstation

Op onze locatie bieden wij voorzieningen om dieren te melken indien nodig.

Rusthalteplaats

Wij zijn een Europees gecertificeerde rusthalteplaats. Dit houdt in dat dieren op doorreis bij ons kunnen rusten tijdens een 24 uurs of langere pauze.

R&O plaats

We beschikken over een erkende R&O plaats waar voertuigen gereinigd en ontsmet kunnen worden. Deze R&O plaats wordt regelmatig gecontroleerd door overheidsinstanties.

Wilt u gebruik maken van deze R&O plaats, onze rusthalte plaats of quarantaine stallen neem dan contact  op.