Cattle Cruiser

Al enkele jaren liep Henk van Dommelen sr. met het idee voor een nieuw type transportmiddel voor grootvee, een stal op wielen. Om de tussenruimte in de trailer voor grootvee te verruimen en daarbij binnen de wettelijke hoogtebeperkingen te blijven ontwierp hij een trailer waarbij er laadruimte tussen de wielen van een voertuig gecreëerd wordt, een trailer voor de toekomst. In de markt werd dit plan niet hartelijk ontvangen. Na enkele afwijzingen vond Henk een carrosseriebouwer die het plan wilde verwezenlijken en in 2009 kwam de eerste Cattle Cruiser uit. Inmiddels hebben velen dit unieke ontwerp gekopieerd, het eigenlijke doel van Henk is daarmee behaald.

Wat is er zo bijzonder aan de Cattle Cruiser?

Meer ruimte

Doordat er in de CattleCruiser optimaal gebruik is gemaakt van de ruimte tussen de assen is de tussenruimte continue 1,80 en kunnen de dieren in de meest natuurlijke houding het transport meemaken. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan door onder andere de universiteit van Wageningen waarbij gebleken is dat deze manier het meest comfortabel is voor transport.

Uniek luchtzuiveringssysteem en temperatuur controle systeem

De wanden van de trailer zijn rondom geïsoleerd. In combinatie met het geavanceerde luchtzuiveringssysteem waarbij de “vuile” lucht naar buiten wordt gezogen zorgt dit voor een constante optimale temperatuur in de trailer. De ventilatoren in de trailer zijn aangesloten op een registratie unit en worden automatisch aangestuurd per compartiment en verzekeren een ideaal klimaat in de trailer.

De chauffeur controleert de temperatuur via een display in de cabine. Tevens is de temperatuur per compartiment zichtbaar in ons computersysteem en kan deze vanuit kantoor gecontroleerd worden. In geval de temperatuur te hoog dreigt te worden en de chauffeur zich buiten de auto bevindt, schakelt het alarmsysteem in op de trailer en krijgt de chauffeur hiervan tevens een melding op zijn mobile telefoon. Via het display in de cabine ziet de chauffeur behalve de temperatuur, tevens de werking van de ventilatoren en de watervoorraad, tevens beveiligd met een alarmsysteem in geval van ongunstige waardes.

Voersysteem – verwarmde drinkinstallatie – zoutblokken

Aan de zijkant van de trailer bevinden zich openklappende ruiven, het voer wordt via deze ruiven beschikbaar gesteld aan de dieren. De CattleCruiser beschikt over een rondpompend watersysteem wat indien nodig verwarmd kan worden. Voor kleinvee zijn er drinknippels, voor grootvee drinkbakken. De waterbakken zijn maanvorming zodat er twee dieren tegelijkertijd kunnen drinken. De dieren beschikken tijdens de gehele reis over vers water. Ieder compartiment beschikt over een zoutblok voor vertier en extra mineralen onderweg.

GPS

Vanuit kantoor kan via een speciaal systeem de positie van de CattleCruiser continue gevolgd worden. Tevens is de temperatuur per compartiment zichtbaar en of de achterdeuren van de trailer worden geopend.

Andere gemakken
In de ruime kistruimte kan voldoende voer en andere gemakken voor onderweg worden meegenomen. De CattleCruiser beschikt over een op eigen kracht werkende hogedrukspuit zodat we een schone omgeving voor de dieren kunnen garanderen. Een ladder met bordes kan veilig op verschillende hoogtes aan de trailer bevestigd worden zodat de chauffeur op een verantwoorde en gemakkelijke manier de controles van de dieren kan uitvoeren.